beert.be
beert.be
dinsdag, 18 januari 2022
   
omtrent 'beert.be'...
  over namen & voornamen, toponiemen & domeinnamen...
   
Pepingen on line in de lente
Omtrent de domeinnaam 'beert.be'...

De Standaard on line – 08-12-2003

PEPINGEN: Gemeente online in de lente
De gemeente Pepingen beschikt tegen de lente over een eigen website. Pepingen is al sinds mei 2001 bezig met deze website maar problemen met de bouwer zorgden voor een vertraging.

De bouwer ging in 2002 in vereffening waardoor de werkzaamheden lange tijd stil lagen. De site was nochtans al ver gevorderd. De website wordt verder afgewerkt en gaat wellicht online in mei 2004.

Pepingen overweegt, na een vraag van Spirit-gemeenteraadslid Magda Vanderoost, ook de namen van alle deelgemeenten als domeinnaam te laten registeren. Wie dan surft naar Elingen, Bellingen, Bogaarden, Heikruis of Beert komt automatisch op de webstek van Pepingen terecht.

Voor Bogaarden en Beert lijkt deze registratie niet evident. Het dorpscomité liet Bogaarden zelf al registreren, terwijl Beert ingenomen werd door een particulier uit het Leuvense.

Het schepencollege wil onderhandelen om beide domeinnamen terug te krijgen. Ook het advies van de Pepingense cultuurraad wordt nog ingewonnen.
http://www.pepingen.be


bron: De Standaard on line d.d. 8 december 2003.

Commentaar...

In DS van 8 december, lees ik met interesse dat de gemeente Pepingen tegen mei 2004 met een eigen website on line gaat. Daarbij wordt overwogen om via url's met de benaming van de deelgemeenten, de bezoekers naar de website van Pepingen te leiden.

Op 11 december 2000 werden de '.be' domeinnamen geliberaliseerd. Dit hield ondermeer in dat ook particulieren een domeinnaam konden registreren, vanzelfsprekend voorzover deze al niet in gebruik was... Ik stelde vast dat 'beert.be' door niemand bleek te zijn geregistreerd, waarop vervolgens 'Beert ingenomen werd door een particulier'...

Het is wel merkwaardig om lezen dat het schepencollege de domeinnaam 'terug' wil krijgen. Vermits zij -uit gebrek aan interesse?- de domeinnaam 'beert.be' nooit eerder hebben geregistreerd, kunnen zij deze moeilijk terugvragen...

Beert, 8 dec. 2003.

|  ©  |  @  |
BrocanteBelgium.be
BrocanteBelgium.be: rommelmarkten & brocantes
BrocanteBelgium.be
  alle occasionele rommelmarkten in Vlaanderen, Wallonië en Brussel
   
RadioMuseum.be
  virtueel radio museum met buizenradio's uit de jaren '30...
   
  Valid HTML 4.01!